Napue gin en Koskue gin
Twee heerlijke finse gins gemaakt van de beste botanicals die de finse natuur te bieden heeft. Jeneverbes, veenbessen, meadosweet en berkenblad vind men in beide gins terug. Beide zijn vol van smaak en zeer goed gebalanceerd.
De koskue gin is gerijpt op eiken houten vaten en dat proef je ook. Deze smaak wordt perfect aangevuld door appelsien en honing. Whiskey fans gaan denk ik de Koskue gin zeker waarderen. De nasmaak is wel wat zoeter maar in eerste instantie door de rijping op de eiken houten vaten heeft hij wel een zeer lichte whiskey smaak. Puur uit de fles heeft de geur ook een beetje weg van whiskey. Ze zijn dan ook beide gemaakt door de onconventionele rye rye kyrö distillerij. Eerlijk gezegd niet iets dat mij direct aansprak, maar eenmaal samen met tonic en een schijfje appelsien, proeft deze Koskue gin hemels.
De Napue gin proeft iets meer kruidig met een lichte citrus toets. In deze gin zitten ook nog duindoornbessen. Deze gin ruikt ook kruidiger en frisser. Deze is heel lekker met een takje rozemarijn en eventueel ook wat gedroogde of bevroren veenbessen.
Beide zijn heerlijk, maar als ik één moet kiezen, dan ga ik persoonlijk voor de Koskue gin. Gewoon omdat deze specialer en unieker is als de Napue. De Napue gin is ook heel lekker, maar zo heb ik er nog al geproefd. Ik moet wel zeggen dat ik de Napue gin nog gewoon met ijs zou kunnen drinken, terwijl ik toch liever een tonic bij de Koskue gin heb.