Marula gin
Marula gin is een Belgische gin gemaakt van de beste botanicals uit de hele wereld. Zoals koriander, lavendel, oranjebloesem, rozenblaadjes en natuurlijk marula, de verboden vrucht van de olifantenboom. Deze marula boom wordt ook de olifantenboom genoemd omdat de olifanten deze vruchten zo graag eten. Ze worden er namelijk dronken van als de vruchten beginnen te gisten in hun maag.
Van het ogenblik dat men de fles opendoet, komen de heerlijke exotische aromas vrij. Dit wordt duidelijk een iets zoetere gin.
Ik proef hem eerst puur om beter te weten te komen met wat ik hem zou kunnen mixen. Ik proef eerst iets zacht kruidig een heel klein beetje peperig . Ik denk dat deze eerste smaaksensatie mischien van de lavendel komt, maar daar ben ik niet zeker van. Dit wordt echter snel vervangen door een zoetere toets van de marula vrucht en ik proef ook een lichte appelsiensmaak. De nasmaak blijft zoet en zacht. Deze gin is heel goed gebalanceerd. Je zou hem zelfs gewoon met wat ijs zonder tonic kunnen drinken.
Nu hoe gaan we hier de perfecte gin and tonic mee maken? Wel dat zal afhangen van wat je zoekt in jouw gin and tonic. Persoonlijk zou ik deze Marula gin zo met wat ijs drinken of de gin iets minder zoet maken door een bitter of kruidig element toe te voegen.
Mijn perfect serve is, zoals je op de foto hierboven kunt zien, met fever-tree indian tonic, een schijfje appelsien, wat gedroogde roze peperbolletjes en als decoratie nog wat jeneverbessen. Zolang je de jeneverbessen niet wat crushed geven deze niet veel smaak af en is het meer decoratief. Je kan gerust ook een schijfje of wat zeste van roze pompelmoes toevoegen. Dit gaat het geheel ook iets minder zoet maken.
Als je graag een florale gin and tonic drinkt; dan kun je gerust inspelen op de rozenblaadjes door de rose lemonade van fentimans toe te voegen. Of als dit te geparfumeerd is, kan je ook enkele gedroogde rozenblaadjes toevoegen aan een gewone tonic. Eerlijk gezegd heb ik deze optie zelf niet uitgeprobeerd. Ik ben namelijk geen fan van een uitgesproken rozensmaak. Wat je ook kan doen en dit vind ik ook zeer lekker, is thomas henry elderflower tonic toevoegen. Ik werk deze dan nog af met wat kardemom en enkele roze peperbolletjes.
Als je het graag zoet houdt dan mix je jouw Marula gin het beste met één van deze 3 tonics
- fever-tree mediterranean tonic
- fever-tree clementine tonic water with cinnamon
- schweppes orange blossem & lavender
Je kan bij deze 3 gerust nog wat zeste van appelsien toevoegen of zelfs een partje appelsien.
Natuurlijk zijn dit maar enkele suggesties iedereen heeft een ander smakenpallet. Ga zelf op ontdekking en vind jouw perfecte gin and tonic met deze uitstekende Marula gin.