lekkere winterse cocktail met sloe gin
Voor deze gin cocktail heb je sloe gin en london dry gin nodig. Ik neem in dit geval die van Sipsmith omdat ik deze sloe gin het lekkerste vind. Je kan gerust ook andere nemen als je deze niet in huis hebt.
Sloe gin is eigenlijk een vruchtenlikeur. Het alcohol percentage ligt dan ook veel lager als bij een gewone gin. Ik heb nog maar 2 sloe gins geproefd deze van Sipsmith en die van Filliers. De Sipsmith is veel zoeter als die van Filliers. Filliers sloe gin heeft een iets meer medicinale smaak. Dus aan jou de keuze. Als je zoals ik de cocktail liever iets zoeter hebt, neem je best Sipsmith sloe gin. Filliers smaakt wat kruidiger.
De tonic die ik hierbij heb gebruikt is de Fever-Tree clementine tonic water. Sergio Hermans heeft deze samen met Fever-Tree gecreƫerd. Daarom dat deze voornamelijk op de belgische markt te vinden is.
Hoe maak je deze nu?
Eerst en vooral zoals bij elke gin and tonic je glas goed koelen met ijs. Dan het overtollige smeltwater weggieten.
- 35 ml dry gin
- 20 ml sloe gin
- Fever-Tree clementine
- een schijfje appelsien ( al dan niet gedroogd)
- eventueel ook een kaneelstokje
Ik heb er deze keer geen kaneelstokje bij gedaan, omdat ik niet zo'n fan ben van kaneel. In de tonic zit ook al een beetje kaneelsmaak en voor mij persoonlijk is dit voldoende. Als je wel een fan bent van kaneel doet er dan gerust eentje bij, zeker op de koude dagen.