black tomato gin

10-02-2017

Deze nederlandse gin is iets uniek, zeker niet voor ieders smaakpalet weggelegd. De 2 gebruikte botanicals zijn jeneverbes en tomaten. Wat mij persoonlijk minder aansprak in deze gin is de geur. Hij heeft een iets wat rokerige geur, maar er zit nog iets bij dat ik niet zo goed kan beschrijven en het is juist dat die mij al wat minder enthousiast maakt.

Met een gewone tonic ( zoals bv thomas henry of fever-tree mediterannean )ben ik persoonlijk geen fan van deze gin. Ik drink hem wel graag met de iets specialere tonic van double dutch nl. de pomegranate & basil met dan nog een extra blaadje basilicum en natuurlijk dikke bollen ijs.

In de red snapper cocktail vind ik hem ook zeer lekker. Dit is zoals een bloody mary maar dan met gin.

30 ml black tomato gin

120ml tomaten sap

15ml citroensap

enkele druppeltjes tabasco ( volgens smaak)

worcestershire sauce ( ongeveer 4 keer schudden)

2 kneepjes selderij zout

naar smaak gemalen zwarte peper

Doe ijs in een shaker samen met alle ingredienten, alles goed shaken, afgieten in je glas en afwerken met een stengel selder als roerstokje



Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin